Integration i leg

MIT HJEM ER MIN LEGEPLADS, KØBENHAVN

I Københavns Nordvestkvarter bor familier af alle slags. Nogle bor i lejebolig, nogle bor i ejerbolig og andre bor i almennyttige boliger.

Der er høj- og lavindkomstfamilier og der er familier fra Mellemøsten, fra Østeuropa og fra Vestegnen. Der er nogle på kontanthjælp og nogle højtlønnede kreative. Og alle mulige andre typer, midtimellem.
De er der alle sammen. Familierne. På kryds og tværs.

Og så er der alle børnene. De er bare børn.

 

BAGGRUND:
På Dorteavej har arkitektfirmaet BIC opført et træbeklædt, slyngende, almen nyttigt boligbyggeri, Dorteavej 2A.
Baggården stod efter byggeriet åben som efter et brud og det blev for beboerne klart, at børnene ikke gik i gang med at lege der, og slet ikke lege sammen der, hvis der ikke blev etableret nogle rammer for legen.

Udviklet for
BoVita
Områdefornyelsen Nordvest
Københavns Kommune

I samarbejde med:
Børn fra Dorteavej
Malin Schaedel, At Noon / Spekta
Legepladsspecialisten

Placering
Dorteavej 2A
2200 København NV
Denmark

Ideen:
Målet med projektet var at få børn fra de forskellige bebyggelser til at lege sammen.
Og hvordan gør man så det?
Jo, man inviterer børnene selv på designworkshop.
Her fik vi lejlighed til at spørge børnene hvad de har tilfælles i deres dagligdag.
Og det var jo nærmest ALT. De spiser mad, de går i børnehave eller skole, de cykler, de synger og de råber på opgangen.

Med udgangspunkt i deres hjem, skabte vi sammen byrummet: Mit hjem er min legeplads.

Her må man hoppe i sengen, kaste med maden, rode i kælderen, råbe i dørtelefonen, kravle op på taget, lægge sig ind i tørretumbleren, selv bestemme, hvad der bliver solgt fra kiosken i stuen og bliver man træt af sit kvarter, står bus 5A klar til at tage en med ud på eventyr.

Sådan ser et legehus i fire etager og med 21 værelser ud. På forsiden er det ren facade, mens den anden side er i mange, glade farver.

Projektet:

Projektet er lavet på opfordring af BoVita Dorteavej og finansieret af Områdefornyelsen Nordvest under Københavns Kommune.


Gennem hele processen har dialogen været tæt med beboerne og boligforeningen.


Der er skabt et område som ikke kun er sjovt og anderledes for børn, det har også en samlende effekt og er et helt unikt sted som børnene, der bor i området, kender som deres eget.

Huset er bygget i egetræ og beklædt med fyr, ligesom det store hus der står ved siden af. Når man ser det fra stien ligner det at det er i ren træ, men kommer man bag facaden opdagen man at alle rum har forskellige farver og farverne er afstemt med de farver vi fandt når vi gik i kvarteret i mørke og så op på vinduerne med tændt lys.

 

Huset er et legehus, som børnene der bor i lejlighed, forstår. De fleste af dem har aldrig været eller boet i et enkeltfamilieshus og undrer sig over de små legehuse, de støder på så ofte.

 

Projektet er blevet meget godt modtaget af familier og børn i området og der er nærmest konstant børn på konstruktionen.

Børn bygger forslag til Mit hjem er min legeplads på designworkshop
Huset er bygget af lister der giver et lyst og åbent indtryk
Der er altaner og udkigsposter hele vejen op.

Galleri

ER DU KLAR TIL AT BYGGE FREMTIDENS BYRUM MED OS?

OPLEVER I UDFORDRINGER ELLER BEHOV FOR MERE LEG, BLANDT LOKALE BØRN? VI HJÆLPER GERNE MED GODE RÅD OG LØSNINGER