preloader image
Project Info
Kunde

Odense Kommune

Dato

Feb - maj 2019

Vores rolle

Kreativ rådgiver

Se mere

https://www.odense.dk/byens-udvikling/byudviklingsprojekter/dit-bolbro/moedested-for-unge

Design

TEENAGE LEGEPLADS, BOLBRO

I det tidligere grønne anlæg ved Roesskovvej i Odensebydelen Bolbro har Odense Kommune store ambitioner om at skabe et rekreativt område for unge fra nærområdet.

Vi har på baggrund af research og workshops kommet med kreative ideer, der understøtter klassiske “unge i Bolbro”-træk:

Bolbros unge er tough, de kan lide deres bydel og det urbane – og det er de stolte af. De er usnobbede, sociale og vil ikke være for synlige. 

Unge i det hele taget er (ret meget) børn, der ikke vil ligne børn.
De vil skille sig ud fra andre (børn og voksne) også i måden de bruger byrummet på. De bevæger sig meget og kan godt lide udfordringer og de hviler sig meget. De går meget op i sig selv og hinanden og omgivelserne er mest baggrund for dem. 

Vores løsningsforslag har været baseret på det gamle jernbaneterræns forfald i kobling med de unges ønske om bevægelse, urbanitet og steder at “hænge”. Vi har i forslaget arbejdet med rustent jern, masser af vild bevoksning og steder både i højden og nede der kan bruges til både bevægelse og afslapning.

På en bakke monteres desuden brede terrasser direkte, hvor lys er monteret under. Lyset er koblet på en open source platform, der gør at de unge selv kan designe deres lyssætning og måske endda lave et varigt: Her kommer netop jeg-lysshow, når de indtager parken som deres egen.
Dette er lavet for at give de unge en oplevelse af ejerskab og en adskillelse fra almindelige voksne parker.

DEL SIDE