preloader image
Project Info
Kunde

Danner

Dato

Sept 2018 - juli 2020

Vores rolle

Kreativ rådgiver, fondraiser, designer og skaber

Architecture Design Playground

Børnenes slotshave

Gennem spændende og længere dialog med Danner og Jægerspris Slot har OP & NED fået en forståelse af legebehovet hos de børn, der bor i Danners Udslusningsboliger ved Jægerspris Slot

Uderummet er derfor designet efter tre præmisser:

1) Der skal være plads til at opleve og grine sammen mor og barn. Ofte har voldsramte familier mere skøbelige bånd, også mellem mor og barn. Vi ønsker med den nærværende, hyggelige og morsomme leg at skabe forbindelse mellem barn og voksen på en særlig måde. Derfor er gynger, vipper og svævenbanen, specialdesignet så de er sjove og udfordrende for barnet og behagelige, smimulerende og rare for moren.

2) Det skal være magisk at finde på sine egne lege. Vi har derfor skabt smukke, underlige og anderledes elementer. Men de virkelige eksperter i hvordan man leger i en børnenes slothave er børnene selv.

Vi har derfor ikke udtænkt en leg fra starten. Men derimod skabt nogle elementer, der kan bruges til mange forskellige historier, lege og kan betyde mange forskellige ting. Alt sammen designet med udgangspunkt i børns idé om en slotshave.

Børn, der kommer fra voldsramte familier fortjener noget ekstra. Derfor er boligerne ved Jægerspris Slot, meget smukt istandsat og naturen omkring er i sig selv helbredende. Det er godt tænkt af Danner.

3) Vi ønsker at legeelementerne designet i dette oplæg, giver børnene den samme fornemmelse af at de er noget særligt. Vores mål er at børnene husker tilbage på deres ophold i efterværnsboligerne og tænker: Efter nogle hårde år, var det en god tid i min barndom. Det var en magisk tid med megen leg.

Vi ved godt at legeelementer ikke gør det alene. Men vi tror på at et godt uderum for børn gør en stor forskel for det enkelte barn og dets mor og deres måde at være sammen på.

DEL SIDE