REGGIO EMILIA FILOSOFIEN

Fordi barnet er vigtigt for samfundet og samfundet er vigtigt for barnet

Reggio Emilia-filosofien er baseret på følgende sæt principper:

  • Børn skal have en vis kontrol over retningen af ​​deres læring;
  • Børn skal kunne lære gennem oplevelser af at røre, flytte, lytte og observere;
  • Børn har et forhold til andre børn og med materielle ting i verden, som de må have lov til at udforske;
  • Børn skal have endeløse måder og muligheder for at udtrykke sig.

Reggio Emilia-tilgangen til at undervise unge børn sætter børnes naturlige udvikling såvel som de tætte relationer, de deler med deres miljø i centrum for filosofien. Grundlaget for Reggio Emilia-tilgangen ligger i dets unikke syn på barnet: at fremme uddannelse hos de yngste for at fremme den bedst mulige integration blandt børns' 100 sprog.

I denne tilgang er der en overbevisning om, at børn har rettigheder og bør have mulighed for at udvikle deres potentiale.

 

Børn betragtes som "vidensbærere", og de opfordres til at dele deres tanker og ideer om alt de kunne møde eller gøre i løbet af dagen.

"På baggrund af denne overbevisning ses barnet som smukt, stærkt, kompetent, kreativt, nysgerrig og fuld af potentielle og ambitiøse ønsker."

 

Barnet betragtes som værende en aktiv konstruktør af viden.

I stedet for at blive set som målet for undervisning, har børn en aktiv rolle som lærling. Denne rolle strækker sig også til en forsker.

Meget af undervisningen i Reggio Emilia-pædagogikken foregår i form af projekter, hvor børnene har muligheder for at udforske, observere, hypotesere, stille spørgsmål og diskutere for at klarlægge deres forståelse.

Børn ses også som sociale væsener, og der fokuseres på barnet i forhold til andre børn, familien, pædagoger og samfundet snarere end på hvert barn i isolation. De læres, at respekt for alle andre er vigtigt, fordi alle er et "subjektivt agentur", mens de eksisterer som en del af en gruppe.

 

KONTAKT OS..